Terveyspalvelut

Kouluterveys

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon lääkäri on Virva Piirainen.
Opiskelijat kutsutaan lääkärintarkastukseen kerran lukioaikana. Pojilla on kutsuntalääkärintarkastus toisen opiskeluvuoden keväällä.

Kouluterveydenhoitajana toimii Anu Mikkonen, anu.mikkonen@kainuu.fi, puh. 044-7970364.
Terveydenhoitajan vastaanotto on lukiolla opinto-ohjaajan työhuoneessa keskiviikkoisin:

klo 10.30 – 11:00 ajanvaraukseton vastaanotto.
klo 9:00 -15:00 vastaanottoaikoja ajanvarauksella. Terveystarkastukset sovittuina kellonaikoina

Muina päivinä terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta Tuupalan koululla klo 10:30-11:00.

Hammashoito

Suun maksuton terveystarkastus järjestetään kerran opiskeluaikana, alle 18-vuotiaille maksutta. Varaa aika hammashoitolasta: puh. 08 6156 5768 ja kerro, että opiskelet lukiossa.

Mielenterveyspalvelut

Jos elämä tai koulunkäynti ahdistaa eikä koululla toimivista aikuisista löydy sopivaa keskustelukumppania, on mahdollista ottaa yhteyttä mielenterveyspalveluihin ja mennä keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista joko yksin tai ystävän kanssa. Kuhmon mielenterveysyksikkö, Suvantoranta, sijaitsee terveysaseman viereisessä punaisessa tiilitalossa. Ajanvaraus: puh. 08 6156 5676 tai käynti.
KAKS/nuorisopsykiatrinen poliklinikka: puh. 08 6156 2647 tai lasten- ja nuorten päivystystyöryhmä, LANU: puh. 044 797 0526.

Lisäksi lukiolaisilla on mahdollisuus keskustella miekkarin, kuraattorin tai nuorisopsykologin kanssa.

Nuorisopsykologi

Nuoruus- ja opiskeluaikana saattaa tulla aikoja, jolloin tarvitaan lisätukea omalle jaksamiselle ja hyvinvoinnille. Nuorisopsykologit palvelevat yli 16-vuotiaita lukiossa ja ammattiopistossa opiskelevia nuoria. Psykologien tehtävänä on tukea ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja mielenterveyttä psykologisella ohjauksella, neuvonnalla ja tuella, yksilö- ja ryhmätasolla.

Vastaanotolle voi tulla keskustelemaan luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta, yksin tai kaverin kanssa. Ota yhteyttä nuorisopsykologiin, jos sinulla on esim. opiskeluvaikeuksia, masennusta, kriisivaihe elämässä, ihmissuhdevaikeuksia, jännittämistä tai ahdistusta, itsetunto-ongelmia tai päihteisiin, syömiseen tai seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia. Tarvittaessa psykologit antavat tietoa muista nuoria auttavista tahoista ja ohjaavat niihin.

Nuorisopsykologi Anna Mustonen on tavattavissa lukiolla torstaisin klo 9.00 – 15.00, puh. 044 – 710 1772, anna.mustonen@kainuu.fi. Tapaamisen psykologin kanssa voi sopia myös koulun ulkopuolelle.

Psykiatrinen sairaanhoitaja (miekkari)

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon psykiatrinen sairaanhoitaja on Marjut Pääkkönen, marjut.paakkonen@kainuu.fi, puh. 044-7974200. Hänen vastaanottonsa on lukiolla opinto-ohjaajan työhuoneessa tai muualla sopimuksen mukaan. Ajanvaraus sairaanhoitajan / terveydenhoitajan kautta

Kuraattori

Jos haluat keskustella mistä tahansa elämääsi liittyvistä asioista, ota yhteyttä kuraattoriin, puh. 044-7105097 tai etunimi.sukunimi@kuhmo.fi. Voit sopia kuraattorin kanssa, missä ja milloin tapaatte. 8.10.2018 alkaen lukion kuraattorina työskentelee Kirsi Appelgren ja sitä ennen hänen sijaisensa, jonka tavoittaa ylempänä annetusta numerosta.

Sairaanhoito

Sairaanhoitajan puhelinpäivystys- ja neuvontapalvelu/ KAKS: puh. 08 615 66000 palvelee ympäri vuorokauden. Saat ohjeita, neuvoja tai vastauksia terveyttä /sairautta koskeviin kysymyksiisi.

Kuhmon terveysasema

Ajanvaraus, päivystys ja kiireetön vastaanotto: puh. 08 6156 5635. Lääkäripäivystys arkisin klo 8-18 (la – su klo 9 – 18).