Kokeet

Jokaisen jakson lopussa pidetään koeviikko, jolloin järjestetään kurssikokeet. Kokeet alkavat klo 8.30 ja päättyvät klo 11.15. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 9.30. Ensimmäisenä koepäivänä koe alkaa klo 12.10, jolloin aamupäivän tunnit opiskellaan klo 11.35 saakka. Kokeissa opiskelijalla ei saa olla matkapuhelinta mukana. Laskimet sallitaan vain luvalla. Annettujen ohjeiden rikkominen tulkitaan koevilpiksi ja suoritus mitätöidään. Kutakin kurssikoetta edeltävänä päivänä pidetään noin klo 11.50 alkaen kokeeseen valmistava pohjatunti, jossa käsitellään opiskelijoiden toivomia aiheita ja kerrataan koealuetta. Pohjatunti on osa kurssia ja se on opiskelijoille pakollinen. Jos opiskelija ei pääse koeviikon kurssikokeeseen, hänen tulee ilmoittaa siitä opettajalle ennen koetta. Jos opiskelija ei selitä kokeesta poissaoloaan, hänellä on vain yksi mahdollisuus suorittaa koe, kun normaalisti yrityskertoja on kaksi.

Koeviikolla järjestetään opetusta ainoastaan taito- ja taideaineissa ja niillä kursseilla, joilla ei pidetä koetta. Opettajat sopivat ryhmänsä kanssa ajat, jolloin ryhmät kokoontuvat. Läsnäolo kontrolloidaan muiden opetustuntien tapaan. Pohjatuntia ja koetta korvaavia tunteja voidaan pitää myös muulloin kuin koeviikolla.

Uusintakuulustelu

Hylätyn  kurssin uusiminen: Jos opiskelija on saanut kurssista arvosanaksi 4, numeroa voi korottaa kerran välittömästi ko. jaksoa seuraavassa uusintakuulustelussa. Uusintakuulusteluun on ilmoittauduttava määräaikana kirjallisesti Wilman kautta. Kunkin kurssin uusintakokeeseen voi ilmoittautua vain kerran. Mikäli uusintakokeesta tulee edelleen hylätty arvosana, koko kurssi on opiskeltava uudelleen. Jos uusintakuulusteluun ilmoittautunut ei tule kokeeseen, hänen katsotaan käyttäneen ainoan uusintakertansa ja vain todisteellisesti erittäin pätevästä syystä johtunut poissaolo voidaan hyväksyä ja antaa opiskelijan ilmoittautua uudelleen. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pääse kurssikokeeseen, hänen tulee todistaa kirjallisesti sairautensa ko. kurssin opettajalle. Opiskelijalla on tällöin käytettävissä kaksi koekertaa. Jos opiskelija on sairaana sekä kurssikokeessa että uusintakokeessa, hänellä on käytettävissä edelleen kaksi koekertaa. Uusintakokeen suorittamisaika on 2 t 45 min.  Kahden tai useamman kokeen suorittajalla on käytettävissään aikaa 3 t 45 min.  Koe alkaa klo 12.10. Lukuvuoden 2017 – 2018 viidennen jakson uusintakuulustelu järjestetään elokuussa 2018. Jos opiskelija ei ole ilmoittautunut uusintakuulusteluun hylätyn arvosanan saamista seuraavassa uusintakuulustelussa, hän voi yrittää korottaa arvosanaansa korotuskokeessa ensimmäisessä tai viidennessä jaksossa.

Korotuskoe

Hyväksytyn kurssin korottaminen: Kaksi kertaa lukuvuodessa, ensimmäisessä ja viidennessä jaksossa, järjestetään korotuskuulustelu, jossa voi korottaa hyväksyttyä kurssiarvosanaa ja niitä hylättyjä kurssiarvosanoja, joita opiskelija ei ole hyväksytystä syystä yrittänyt korottaa uusintakokeissa. Kutakin hyväksyttyä arvosanaa voi korottaa yhden kerran. Lopulliseksi arvosanaksi tulee parempi arvosana. Korotuskokeeseen ilmoittaudutaan kirjallisesti erikseen ilmoitettuina aikoina. Kokeesta poisjääntiä ja kokeen peruuttamista koskevat säännöt ovat samat kuin uusintakuulustelussa. Korotuskokeen suorittamisaika on 2 t 45 min. Kahden tai useamman kokeen suorittajalla on käytettävissään aikaa 3 t 45 min.

Lopputentit

Ylioppilaskirjoitusten yhteydessä järjestettävässä lopputentissä voi yrittää korottaa kerran kunkin aineen koko oppimäärän arvosanaa, joka tulee lukion päättötodistukseen.

Etenemiseste

Opiskelijan on suoritettava vähintään 2/3 jokaisen opiskelemansa oppiaineen pakollisista ja valtakunnallisista syventävistä kursseista hyväksytysti, jotta aineen oppimäärä voidaan katsoa suoritetuksi. Jos opiskelijalle on tullut oppiaineessa päättöarvosanan saamisen kannalta liian monta nelosta, on tilanne korjattava välittömästi seuraavassa uusintakokeessa, viimeistään kuitenkin ennen ko. aineen seuraavan kurssin koetta. Opiskelija voi etenemisesteestä huolimatta ilmoittautua seuraavalle ko. aineen kurssille ja aloittaa opinnot. Koulukohtaiset kurssit on suoritettava hyväksyttävästi.